Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under augusti 2007

Av Helga - 21 augusti 2007 10:34

I gårdagens lokaltidning fanns en krönika av Clas Lewerentz om Telemarketing. Han skrev om hur det är att bli uppringd på kvällen "mitt i maten" hela tiden...


Han skrev flera förslag på hur man kan svara när försäljarna ringer;


* Jag är lite upptagen just nu, men om du ger mig ditt hemnummer så kan jag ringa tillbaka till dig senare ikväll när du är hemma efter jobbet.


* Jag står vid spisen och lagar middag, men om du hänger kvar en stund så kan jag snacka med dig alldeles strax. Det tar inte så lång stund...


* Jag har en levnadsregel att aldrig fatta beslut som påverkar min privatekonomi per telefon. Kan vi inte träffas och prata om saken över en långlunch?


* Nej, jag vill inte ringa billigare. Jag ger hellre pengar till er konkurrent för att dom har den goda smaken att inte ringa och störa mig hemma på kvällar och helger.


* Vad bra att du ringer. Då ska jag passa på att fråga om du är intresserad av tavlor. Jag har nämligen precis gjort färdigt ett stort parti som jag säljer till ett fantastiskt kampanjpris. Ska jag skicka några till dig redan imorgon. Om du köper dom osedda så kan du få en på köpet? Nästa vecka kanske? Eller?



Rätt så kul att fundera ut egna förslag - kan du komma på något?? Vi har anmält oss till NIX-registret och då får bara företag som man redan är kund hos ringa och det är ju skönt! Vi behöver inte avspisa någon med fler ord än att vi är med i NIX.

Av Helga - 21 augusti 2007 08:05

Min son konfirmerades ju i somras efter att ha gått på ett fyra veckor långt läger. Nu har jag samlat ihop hans presenter och tagit ett kort så ni får se vad han fick. Tack alla släktingar!


Från vänster högst upp; Glasskål, gjutjärnsgris med vingar, ljusstake i gjutjärn, afrikansk ljusstake, träkors i läderband.


Från vänster nedre raden; Löpare, halskedja, Blockljus med ljushållare.


Han fick även en ny mobil (inte med på bilden).

Av Helga - 20 augusti 2007 22:02

Filmen Eragon fick betyget Godkänd.


Dottern tycker att bok nummer 1 som filmen bygger på är betydligt bättre och så är det väl för det mesta vad det gäller böcker som blir film.


God natt nu alla bloggvänner!


Ps. Jag saknar redan Filifjonkan, som tagit en time-out. Jag vet att det är många här på bloggagratis som kommer att sakna vår alldeles egna "Fjonka". Hoppas "time-outen" inte blir för långvarig! Ds.

Av Helga - 20 augusti 2007 19:47

Båda barnen har läst Eragonböckerna med stor behållning. Sonen har även sett filmen på bio, men han tyckte att filmen var sisådär. Idag fick dottern hyra Eragonfilmen, som hon så gärna velat göra en längre tid.

 Betyget på filmen får jag delge er senare...


Maken och jag har varit ute på en promenad under tiden filmen rullar och sonen har lagt sig i badkaret. Båda ungdomarna är ganska slitna och trötta efter helgens bravader och efter den tidiga väckningen imorse. Ikväll blir det en tidig kväll...



Av Helga - 20 augusti 2007 18:08

Nu har vi just ätit tillsammans och hela familjen var samlad. Idag blev det hemmagjorda köttbullar med potatis, grönsallad och brunsås.


**************************************************
**********************************


Jag läste i tidningen Metro häromdagen om Therese som vann finalen av sms-SM i Stockholm, som lyckades knåpa ihop ett sms på 68,73 sekunder.


Reflexion nr 1: Vilket värdelöst kunnande (i mina ögon).


Reflexion nr 2: För mig skulle det 6,8 minuter (Fniss).


**************************************************
**********************************

Av Helga - 20 augusti 2007 13:09

Nu är jag hemma igen efter mina fem arbetsdagar. Det ska bli skönt med lite ledighet nu och här hemma behövs en del insatser... typ baka, städa, stryka och så...


Jag mötte dottern och hennes kompisar vid bussen i stan - de var på hemväg efter första skoldagen på nya högstadieskolan. Allt verkar ha fungerat bra idag med bussåkning , nya lärare, ny miljö m.m


Upptaktslägret som ungdomarna varit på i helgen verkar ha varit jättekul med träning och diverse andra aktiviteter. Blommorna som maken tog hem från landet ser ut att må rätt så bra! Tack och lov - de överlevde!

Av Helga - 19 augusti 2007 19:39

Det  var dåligt utbud av filmer häruppe, så det blev en promenad längs älven istället. Lite senare gick vi till O´Learys och åt middag och jag tog en hamburgare med cole slaw och saltgurka...Smarrigt värre!


Nu är det dags för en kopp kaffe på hotellrummet och sedan gäller det att försöka somna ganska tidigt för imorgon ska väckarklockan ringa kl. 04.45


Sov gott - go´vänner!

Av Helga - 19 augusti 2007 14:18

Nu är dags att börja jobba och som sagt turen går norrut idag. "Briefingen" börjar om 5 minuter...


Vår lokaltidning har en fototävling som jag skickat in några foton till. Det ska bli kul att se alla bidragen...


Här är en bild från en skogspromenad:

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards