Direktlänk till inlägg 30 oktober 2007
Jag har lovat att skriva upp ett recept på vegetarisk lasagne och här kommer det för alla som kan tänkas vara intresserade, ni andra får blunda eller surfa vidare...
Vegetarisk lasagne: 4 port. 30 min i 225 grader
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot (medelstor)
2 msk olja
1 burk krossad tomat
1 msk italiensk salladskrydda
500 g keso
5 dl riven ost
12 lasagneplattor
lite tomatpuré
1 buljongtärning
ev. salt/peppar
Fräs hackad lök, vitlök och morot och slå sedan på de krossade tomaterna. Lägg i lite tomatpuré och en buljongtärning och låt såsen koka sakta under lock i 15 minuter. Dra stekpannan från plattan och blanda i keson och krydda. Späd eventuellt såsen med lite vatten.
Varva i en ugnsfast form - lasagneplattor, sås och ost med sås i botten och sås/ost överst.
Grädda på mittfalsen i ugnen tills plattorna är mjuka och rätten fått fin färg, d v s ca 30 minuter.
Hoppas det smakar!!
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...