Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under april 2008

Av Helga - 21 april 2008 08:26


Idag blir det en fin dag igen och jag ska stöka lite här hemma men sedan måste jag bara ut så fort som möjligt. Jag tänkte mig att fixa i trädgården och sedan en promenad. Jag tar med mig en ryggsäck med kaffetermos och en smörgås idag och sätter mig på en bänk längs med stigen och fikar och njuter av sol och fågelkvitter. Finns det något bättre?


Jag läser på Nenas blogg om hur hon tonar håret... och kommer att tänka på en gång för fem år sedan då jag fick för mig att tona håret hemma. Jag var väl inte så där jättenöjd med resultatet men tänkte att det ordnar sig nog. Senare när jag satt i köket vid bordet med kökslampans sken över mig kom dottern in och sa;


- Men mamma, det ser ut som du har rödvin i håret...


Nästa dag ringde jag min frisörska i panik och fick hjälp att göra något åt saken. Aldrig mer en toning hemma om den går åt rött - det passar inte mina färger...

Rösta i bloggregistret?


Av Helga - 20 april 2008 20:34


Vi fick en trevlig kväll hos grannarna igår kväll med jättegod mat... färska räkor och hembakt bröd till förrätt, oxfilé med getostlasagne och sallad till huvudrätt och chokladkaka med grädde till efterrätt. Sonen och hans kompis gick på bio och åt på en asiatisk buffé i stan.


Klockan sju imorse satt vi redan i bilen på väg mot Eskilstuna där dotterns cup spelades. Tjejerna gick till kvartsfinal och var rätt nöjda med det resultatet. Vi tittade på ett gäng yngre tjejer från klubben och ett annat lag jämnåriga kompisar också innan vi åkte till förläggningen och packade ihop alla kläder, handdukar, sovsäckar och madrasser.


När vi kom hem igen blev det en fika på altanen i solen och därefter kände jag att det var dags för en promenad efter allt stillasittande under dagen.


Ikväll kryper vi till kojs tidigt - alla är trötta och nöjda med helgen!

Rösta i bloggregistret?


Av Helga - 19 april 2008 14:05


Idag när jag var ute på min långpromenad kom den här välkända låten i radion och jag vet att många hört den förut även i den här versionen men Maia Hirasawa gör den så fantastiskt bra så här kommer den en gång till....


Rösta?

Av Helga - 19 april 2008 09:41


Hurra vad skönt - nu har jag också ledigt!!!


Jag hade tur igår kväll när jag träffade en kollega på tåget hem från Arlanda. Hon skulle bli hämtad vid stationen och då erbjöds jag skjuts eftersom vi bor åt samma håll.


Just nu är det bara jag och maken hemma eftersom att dottern är på cup och sonen åkte hem till sin bästa kompis redan igår eftermiddag. Maken ska ha breddlagsträning vid lunchtid och jag planerar att ta mig en långpromenad. Jag har kommit igång ordentligt med promenaderna nu och det är skönt att försöka komma iväg någon gång per dag.


Ikväll är vi bjudna på middag hos grannarna och då ska sonen och hans kompis vara hemma hos oss. De kan beställa hem pizza och rå sig själva.


Imorgon bitti sticker vi till dotterns cup i Eskilstuna och är laget inte utslaget får vi se match/matcher... i vilket fall ska laget hämtas hem. Vi får säkerligen trötta men glada tjejer i bilen!!! Cupen är jättestor och välarrangerad - det brukar vara kul för spelarna att få träffa andra lag från Sverige och Norden.


Hoppas att du njuter av helgen!

Rösta i bloggregistret?


En fin gammal gård som jag passerade på gårdagens promenad...

Av Helga - 18 april 2008 15:32


Lite sugen blir jag allt att börja styrkaträna när jag ser detta... Frisk luft och använda musklerna samtidigt måste vara oslagbart ;)


Rösta?


Av Helga - 18 april 2008 08:25


Jag landade sent igår och var inte hemma förrän ungefär halv två. Då hade vi haft fyra "legar" (enkelturer) med överfulla flighter...


Det värsta med dessa fullbokade flygningar är att många har alldeles för mycket handbagage med sig. Det är väskor högt och lågt och igår höll vi knappt på att få med alla grejer inne i kabinen. DUBBELSUCK! Det konstiga är att problemet med för stora handbagagemängder bara inträffar på reguljära flygningar - på charterflygningar och helger när vi har mest privatresenärer är det "nema problema".


Nu har dottern stuckit till skolan och hon och maken packade det sista till cupen igår kväll. Laget ska samlas direkt efter skolan för avfärd och maken ska åka dit med packningen och vinka av gänget.


Sonen fick sitt stora skolarbete i Samhällskunskapen klart igår och det blev jättefint med bra texter och läckra bilder...


Idag ska jag mest ta det lugnt och kanske sova en stund till också efter den korta nattvilan. På eftermiddagen är det dags att flyga en sväng till...


Rösta?


Så här långt har rabarbern kommit...

Av Helga - 17 april 2008 12:34


Det har blivit en del tvättat här hemma och jag har tagit mig en skön promenad i soldiset. Det blir bara mer och mer vårblommor ute och jag njuter av ljuset...

Tussilagon lyste vackert utmed grusvägen där jag gick...


Vitsipporna har också börjat titta fram...


Innan jag gick in efter promenaden klippte jag bort lite gammalt i rabatterna - det är ljuvligt att se hur det gror! Nu ska jag ta mig lite mat och solen skiner skarpare nu så det får nog bli utomhus :)


Sedan är det dags att ladda upp för en kväll i luften. Fräscha till sig (så gott det går), dra på uniform och nylonstrumpor och sedan iväg...

Rösta?

Av Helga - 17 april 2008 08:20


Jag kom hem sent igår kväll när resten av familjen redan lagt sig. Jag har hunnit prata med alla nu på morgonen men när de kommer hem i eftermiddag är jag iväg och flyger igen...


Jag hann iallafall få veta mer om hur det går för sonen med hans stora samhällskunskapsarbete som ska lämnas in på fredag. Jag fick också prata med dottern om vad hon ska beställa för mellanmål i skolan (idrottsklasserna kan boka mellis efter sina träningspass) och höra lite om hennes tankar inför cupen som ska spelas i helgen.


Som ni hör är jag en frånvarande mamma den här veckan eftersom jag har sovit borta en natt och ska jobba kvällar resten. Det är tur att jag har en vettig man med normala arbetstider - annars skulle det absolut inte fungera!!!


Nu ska jag läsa igenom dagens och gårdagens morgontidning och ta mig en påtår på kaffet.

Rösta?


Den här bilden tog jag i Zagreb på flygplatsen... 

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards