Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under augusti 2012

Av Helga - 21 augusti 2012 07:45


Idag har jag tänt ett ljus på köksbordet... Tyder det på ett visst behov av höstmys? Mysigt är det iallafall...


Nå, såg du Dallas igår kväll? Det blir dagens snackis på landets alla arbetsplatser enligt media. Jag såg programmet trots att jag känner att jag egentligen inte vill följa det. Det var ändå ganska bra - vilket var oväntat.


Nu ska jag snart dra på "den blå" (uniformen) och ge mig ut till Arlanda. Adios Amigos...


 





TV
Av Helga - 20 augusti 2012 08:15


Igår var jag ute och flög igen och örat fungerade som normalt. Skönt! Jag fick ju gå hem förra veckan pga öronvärk. Det blev en lång flygdag igår och det var helt fullbokade flighter. Vi flög bl a till Tyskland och där var det 37 grader varmt !!! Passagerarna njöt av den svala luften som vi kunde bjuda på ombord på vägen till Arlanda.


 


Det är nåt särskilt med vissa Européer som t ex Tyskar. Många tar för givet att man talar deras språk och sätter bara igång med långa haranger utan att fråga först om man förstår språket. Tyska fungerar ganska bra för mig eftersom jag läst det i skolan men gäller det franska så fattar jag inte mycket. Är det inte lite märkligt att bara förutsätta att vi kan alla språk som finns? Kanske skulle vi ha flaggor på våra förkläden som visar vilka språk vi talar?


Idag börjar skolan för dottern och då var vardagen igång på riktigt. Ett år till och sen har vi inga skolbarn längre... Sonen tog ju studenten i juni och jobbar nu på ett byggföretag.


När dottern skulle iväg till skolan behövde hon hjälp med att knäppa sin blus med tio små knappar i ryggen. Jag sa;


- Den här blusen kan man inte ha om man bor ensam eller så måste man vara akrobat...   

Flyg · Humor
Av Helga - 18 augusti 2012 22:45


Vi har varit vid stugan i två dagar...


Idag stod vi och sålde gamla grejer på en loppis vid Vreta Handel. Det var jättekul och vi sålde för drygt 700:-. Bäst sålde gamla spel och leksaker. Vi hade med oss frukost och lunch så det blev som en mysig utflykt samtidigt. Mycket trevligt folk fick vi tillfälle att prata med också.


I fredags hade sonen grillfest hemma i stan och han ville göra något gott till kompisarna. Han ringer mig på mobilen och frågar hur man gör ravioli. Jag förklarade att han skulle öppna burken och värma raviolin i en kastrull eller i micron.


- Nej, jag menar ju aioli...


Haha, det var ju lite skillnad...   



Av Helga - 16 augusti 2012 18:45


I Norrtälje finns det en underbar antik- och loppisaffär som heter Mormors prylar. Där hittade jag den här fina piedistalen i somras och priset var bara 150:-. Jag slog till direkt...


 

Vad/ vilket är ditt bästa second hand fynd??


 

Av Helga - 15 augusti 2012 15:43


Idag har jag plockat lite bland loppisgrejer i garaget eftersom vi antagligen ska ha loppisbord i helgen. Vi står inte på loppmaknad så mycket för pengarna utan för att vi tycker att det är roligt. Sen har vi varit i stan och dottern har fått köpa diverse saker som hon behöver till skolan. Block, pennor, en kalender mm. Vi var inte ensamma om den idén idag. Det kryllade av ungdomar och föräldrar som laddade inför skolstarten.


Ikväll ska vi gå på restaurang med vänner. Det känns mysigt att sätta guldkant på en vardagskväll. Då känns det ju nästan som om det fortfarande är semestertider...


Vi var på Creperie Lemoni  för några veckor sedan men då hade jag inte med några bilder här i bloggen. De kommer här -  Efter att vi ätit varsin galette till lunch måste vi ju bara prova varsin efterrätt också. Titta, njut och glöm inte torka bort snålvattnet sen...


Crepe med Nutella

 


Citronpaj med marängtäcke och glass...

 

Av Helga - 14 augusti 2012 16:00


Tyvärr, tyvärr kunde jag inte fullfölja min arbetsperiod pga en infektion i öron-näsa-hals-systemet så nu är jag hemma med ett öra som känns stumt. Det är inte mycket att göra mer än att medicinera och vänta på bättre tider...

  


Dottern har fortfarande sommarlov så hon och jag har varit turister i vår egen stad (Uppsala). Nyligen besökte vi friluftsmuseet Disagården och konungahögarna i Gamla Uppsala.


Här kommer först en bildkavalkad från Disagården - klicka för större format. Har du tur ser du dottern på en bild (nej, inte den med kossan)

               


Här kommer tre bilder från Gamla Uppsala också...

     


Idag har vi varit på en ny utflykt. Mer om det en annan dag...



Av Helga - 13 augusti 2012 09:45


Jag lyssnar mig så sakteliga igenom de sommarprogram som jag velat höra men missat när radioprogrammen sänts. Senast igår lyssnade jag på Jonas Jerebko som är NBA-spelare från Kinna i Sverige. Som basketintresserad tyckte jag det var jättespännade att höra lite mer hur han tänker och fungerar. Annars tycker jag att Anja Pärson och Petter Stordalens program varit mina favoriter i sommar. Det som gör att ett sommarprogram är bra för mig är när jag blir berörd på det personliga planet. Jag vill att sommarprataren ska låta mig komma innanför skinnet på dem. Då... tycker jag att sommarpratet är som bäst.


Jag fick tips om Elise Lindqvists radioprogram och det ska jag lyssna på nu.


Vad tycker du om de sommarpratare som du lyssnat på? Hur tycker du att ett sommarprat ska vara?


 



En sån här radio hade vi hemma när jag var liten. Jag tyckte att det var så roligt att ratta in olika kanaler. Ofta försökte jag hitta och lyssna på radio Luxemburg - det var spännande!



Av Helga - 12 augusti 2012 16:15



Jag har hamnat på ett hotell i södra Sverige efter en ny dag i luften. Jag har turen att få se handbollsfinalen i OS. Jag småkikar mellan fingrarna, tuggar på naglarna och hoppas, hoppas, hoppas på vinst för Sveeeerriiggee!


 


Första flygningen imorse gick till Norge. Vi har bara 40 minuters flygtid och alla 150 gäster ska serveras kaffe/te och erbjudas köpa något från vår vagn. Gissa om spikskorna är på? På en av turerna idag var det en fantastiskt rar amerikansk dam som hjälpte mig upp i mittgången med min tunga serveringsvagn. Det har jag aldrig varit med om förut...



Flyg · Sport · TV

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards