Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under april 2013

Av Helga - 3 april 2013 18:09


Idag är det en något blåsig och mulen dag här i Las Palmas vilket ger mig tid och lust att skriva ett inlägg igen. Vi har gått en lång promenad idag - bort till "gamla stan" , Veqeuta. Där har vi varit inne i saluhallen, sett på fina gamla byggnader, kyrkor och strosat runt på kullerstensgatorna. En fika måste det ju också bli och självklart kan man sitta ute när det är runt 22 grader varmt i luften.


Sen när vi kom hem igen ( vi åkte taxi) blev det två timmar på stranden och det var fantastiskt läckert med stora vågor, stark vind och faktiskt en hel del sol också. Vi var väldigt bleka när vi kom hit så det är bara bra om solen inte skiner så starkt  hela tiden.


Stranden här i Las Palmas, las Canteras, sköts väldigt bra. Det finns möjlighet att slänga sina sopor på många ställen och det går förbi städare då och då som städar upp skräp som flyter in med vågorna. Däremot verkar det inte vara så vanligt med sopsortering här på lägenhetshotellet som hemmavid. Jag gillar att vara noga med sopsorteringen hemma. Vi har fyra stora återvinningspåsar i tvättstugan märkta med texten plast, papper, metall och glas. Sen är det bara att plocka med sig de här påsarna när man åker till affären och slänga soporna i återvinningsbehållarna.


Ibland kan det ju vara så att man har lite större grejer som ska till återvinningen och då har jag fått tips om att man kan anlita t ex circla.se. Bra för miljön och smidigt om man t ex inte har tillgång till bil för att ta sig till återvinningen.


Nåväl... ikväll ska vi gå till en kanonrestaurang några kvarter bort från turiststråket som vi fick tips om i receptionen. Där ska vi äta tapas och kanariska specialiteter. Det ser både jag och min mage fram emot...


   


 




Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards