Direktlänk till inlägg 29 mars 2009
Idag har det varit mycket... efter en något förkortad natt stack jag och dottern iväg ganska tidigt för att hon och hennes lag hade en förmiddagsmatch. Sedan har det diskats och röjts efter gårdagskvällens middag med vänner. Vi hade en perfekt kväll med våra härliga vänner. Jag hade ställt mitt mobilalarm så vi inte skulle glömma "Earth Hour".
Nu har maken och sonen stuckit iväg eftersom sonen också har match idag och det är vår tur att köra till storstan... Jag ska förbeda mig inför en ny arbetsperiod med start imorgon - ingen rast ingen ro!!
Kimmie ville ha receptet på fläskfilén som jag lagade igår. Här kommer det;
Salami- och ostfylld fläskfilé
2 fläskfileér (ca 1 kg)
1 tsk salt
2 msk svartpeppar
2 msk smör el. margarin
2 mozarellaostar a´125 g
100-150 g salami i tunna skivor
1/2 kruka basilika
4 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde 15% istället)
4 msk chilisås (jag hade även i lite sambal oelek)
1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fileérna, salta och peppra dem.
2. Bryn de hela filéerna i lite matfett i en het stekpanna.
3. Skär djupa snitt i filéerna med ca 1-2 cm mellanrum. (Som när man gör ugnsstekt falukorv med äpplen)
4. Skär osten i tunna skivor, platta till en ostskiva något och lägg på en salamiskiva. Lägg på hackad basilika.
5. Vik salamiskivan på mitten och stick ner alltihop i skåran så att den stängda sidan kommer uppåt. Fyll alla skårorna på samma sätt.
6. Lägg köttet i en ugnsfast form.
7. Vispa samman grädde och chilisås (Här hade jag i lite sambal oelek och lite mer salt/peppar). Häll såsen i formen. Hit kan man förbereda.
8. Gratinera i ugnens mitt ca 20-30 min.
Detta är innan maten har varit i ugnen...
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...