Direktlänk till inlägg 12 juni 2007
Sofie bad mig om receptet på kakan jag bakat och här kommer det. Kakan är alldeles perfekt att baka när man inte har tillgång till ugn, i sommarstugan eller i husvagnen kanske?? Detta är inget för er som går på t ex GI, Atkins eller flygvärdinnedieten för tillfället. Frys in och ät dem senare i så fall. Hi Hi ;)
Jag skulle gärna ha tagit ett kort på kakorna, men min kamera är på reparation och jag hittar inte dotterns digitalkamera just nu.
Cornflakeskakor, ca 30 stycken
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör (jag tog crunchy)
200 g blockchoklad, valfri sort (jag tog mörk)
Så här gör du:
Koka ihop socker och sirap. Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke. Häll över sockerblandningen och rör om ordentligt. Bred ut kakmassan till önskad tjocklek på en plåt eller bricka täckt med bakplåtspapper.
Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Bred ut chokladen över kakan och låt stelna. Skär kakan i bitar.
Tips! Kakan kan med fördel frysas.
Receptet är hämtat ur ett gammalt nummer av ICA-kuriren.
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...