Direktlänk till inlägg 9 december 2007
Jag har lovat att skriva ut ett recept på cookie-brownies om jag tyckte att de blev lyckade och det tyckte jag, så här kommer receptet:
Cookie-Brownies, ca 25 st
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl torrostade jordnötter (jag tog hasselnötter istället)
100 g vit choklad (grovhackad)
1 dl russin
Till garnering:
100 mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna , ca 20 x 30 cm. (Jag klädde långpannan med bakplåtspapper först och smorde det - så var det lätt att få loss kakan)
2. Smält matfettet på svag värme tillsammans med den mörka chokladen som brutits i mindre bitar.
3. Ta chokladsåsen från värmen. Rör ner äggen och sockret till en slät smet.
4. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt dessa.
5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig och inte riktigt färdigbakad.
6. Låt den nygräddade kakan svalna och ställ den därefter kallt att stelna över natten.
7. Skär upp den kalla kakan i rutor.
8. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar. Smält den i varmt vattenbad eller i micron. Bre lite choklad på varje kaka. Låt stelna. Garnera ev med några nötter.
Vi serverade glass/grädde till för dem som ville ha.
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...